v večji lonec daš meso za juho, goveje. preliješ z mrzlo vodo. zraven lahko daš tudi 1 mozgovo kost in 1 rahlo kost, lahko tudi goveji rep. začneš kuhati.
Nato dodajaš zelenjavo:
- 1 stisnjen paradižnik ali žlička mezge,
- pol paprike, jaz dam rdečo,
- kocen zelja ali list zelja,
- ohrovtov list,
- peteršilj korenino,
- peteršilj zelenje,
- zeleno narezano na kocke,
- zelo malo zelenja od zelene (močan okus),
- na kocke narezana koleraba,
- 2 stroka česna, prerezana,
- 2 majhni čebuli, popraženi, neolupljeni,
- kocen cvetače ali brokolija,
- 1 žlička soli
- če kakšne zelenjave ni, nič hudega.
- korenje damo v juho kasneje, da se ne razkuha,ampak je čvrsto kuhano in da juha ni presladka od korenja.
Začimbe(zelo pomembne):
- poper v zrnu,
- koriander v zrnu,
- piment v zrnu (3-4),
- muškatni orešček (max 1/4),
- ščep žafranike, janeža, rožmarina, bazilike in
- lovorjev list.
Pustiš, da počasi vre.
Dodaš lahko tudi eno malo vejico luštreka.
Kuha se 2 uri, največ.
Ohlajeni odstraniš maščobo,ki plava na vrhu in precediš.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar