Moja mami me je naučila, da se rulade kar splača speči, saj so hitro narejene pa še dobre za povrh. Narediš jo lahko, ko se obiski na poti.
Vse skupaj je precej enostavno:
Rabimo 4 jajca, 12 dag sladkorja in 10 dag moke. Če želimo temno testo, dodamo žličko kakava.
Stepemo trd beljakov sneg, dodamo hkrati sladkor in rumenjake in mešamo z mešačnikom. Ko dobimo gosto zmes, dodamo moko. Moko narahlo vmešamo ročno z metlicami od mešalnika, tako da dvigujemo testo.
Pekač pokrijemo s peki papirjem in po vsej površini enakomerno nanesemo testo in pazimo, da se z lopatko ne dotaknemo dna, sicer se tam testo "prime". Pečemo na pribl. 220 stopinj, 10 minut. Ko je gotovo, biskvit dvignemo s pekipapirjem, ga obrnemo in položimo na mokro sunjo, ki smo jo malo posuli s sladkorjem (ni pa nujno). Peki papri narahlo potegnemo dol. Biskivit namažemo z marmelado ali kremo, lahko damo tudi kak sadež...s pomočjo krpe nato počasi zvijemo testo v rulado, ohladimo in narežemo na rezine.
Njam njam :-)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar