(3. julij na msn-ju)
Evo, zdaj pa sem dobila idejo. Danes je naša Ajda postavila rekord v papanju in sem se odločila, da si postavim en tak mini blog na to temo.
Naša žverca papa nekje na 2 do 3 ure, količinsko poje malo, je pač svet preveč zanimiv, da bi ona jedla. To pa pomeni,da se bo najedla ravno toliko,da bo želodček utihnil, a se bo seveda potem tudi kmalu oglasil. In za mamo to pomeni: ODPRTA KUHINJA. Postajam umetnica v idejah, kombinacijah, mi gre fajn, kuhamo da se kar kadi (kljub kroničnemu pomanjkanju časa, prakticiram tako,da Ajda pač kuha z mano).
Ker pa me punce veliko sprašujejo, kaj jesti, kako jesti zdravo, kako pametno (za vse, ki ne veste, zadnje čase sem pridobila res veliko znanja o sami prehrani, metabolizmu, presnovi...še posebej pa sem se tudi poglobila v prehrano malih otrok, na kar sem tudi opozorila na enem od forumov)...sem se odločila, da bom tukaj te moje ideje zapisovala, kolikor bom pač lahko, gotovo bo komu v pomoč.
Ajdina papica danes (upam,da ne bo koga kap):
-zjutraj: mleko, flaša, 250 ml.
-mami zajtrkuje in Ajda pomaga, sama je kosmiče kruha,ki ji jih dam v njeno posodico. zraven se igra in hodi po kruhek,se ji prav fino zdi. Kruh jE temen, zrnat ali koruzni, belega pri nas skoraj ne kupimo (od tega res ni nobene koristi).
-na sprehodu pol Manner piškotka za otroke (ne vem, kje je pristala druga polovica, piškotke in razne sladke zadeve ji dam večinoma v dopoldanskem času, zaradi boljše presnove sestavin.sicer se sladkemu kar uspešno izogibamo pa na srečo tudi ni interesa). Aja, od piškotkov ji damo tudi BioPrimo pirine piškote za otroke (so ful njami), ekološka pridelava sestavin (zame najpomembneše vodilo ta hip).
-za malico: domače maline s pol banane, pol pretlačeno (banana jo zapira, tako da jo kombiniram s sadjem,ki odpira).
-čez pol ure poskusiva jogurt višnja za otroke (Biene Maja), zelo tekne a ga poje pol.pol pa mami.
-po dolgem spancu,kosilo: kuhan basmati riž z nekaj zrni graha in cvetače (eko) ter nekaj začimb in pasiran paradižnik za okus (Eta) + kuhan puranji medaljon (PP) z nekaj bazilike in peteršilja in ščep soli. Pojedla je pribl. pol toliko kot bi morala, se pravi,da bo kmalu spet lakota.
-mami kuha veliko kosilo, Ajda hoče sir in ga poje slaba 2 kubična cm.grize sama.
-še kosilo z mami: malo bučke, sojine kalčke je poskusila in jih jedla (jupi), paradižnik iz solate je kr cmokala.
-posladek po kosilu je bila melona, Ajda hoče poskusiti tudi to in poje dva mala koščka.
-čez nekaj časa se lotiva sadne rezine BioPrimo (eko sestavine), jabolko-višnja, tudi mami jo mal pohrusta zraven,res je odlična.
-pred večerjo še malica, da bo lažje zdržala do flaše: gres iz žitaric, poje nekaj večjih žličk. Razne greske in te zadeve dobi proti večeru,ko se organizem pripravlja na počitek.
-večerja: flaša za lahko noč, Hipp GuteNacht Brei, 200ml.
-sedaj spimo, padla dol. pokakala se še ni :-)
Tole v priponki pa si je privoščila mami:
puranove medaljone sem vrgla na grill ploščo, dodala začimbe in malo olja. Bučke sem narezala na kolobarje, posolila da spustijo vodo-a takoj vrgla na žar,da še ostanejo sočne, dodala provansalska zelišča. ko je bilo popečeno z obeh strani (zelo hitro)., sem dala na vsako rezino šopek sojinih kalčkov (prej jih vržeš v krop za nekaj minut-jaz to naredim s celim paketkom in dam pol v posodo in hladilnik,imam za večkrat) ter košček lahkega sira Jošta. Pokrila sem s pokrovom (na žaru),da se je sir raztopil in nato čez dala tamale paradajzke,da so se lepo zalepli.še malo sem pustila pod pokrovom. bilo je super slastno. Solato pa sem naredila iz preostanka kalčkov in paradižnikov+sol+bazilika+domače olivno olje (izključno za hladne jedi)+kis balsamico.
za vso kuharijo čez dan, sem porabila zelo malo časa,saj moram s časom delati zares ekonomično.se da narediti marsikaj, moraš pa biti dober organizator. kaj bomo jedli se ponavadi odločim zvečer (da dam ven iz skrinje) ali pa dopoldan.zelo redko pa kaj pripravim en dan prej.
Evo, zdaj pa sem dobila idejo. Danes je naša Ajda postavila rekord v papanju in sem se odločila, da si postavim en tak mini blog na to temo.
Naša žverca papa nekje na 2 do 3 ure, količinsko poje malo, je pač svet preveč zanimiv, da bi ona jedla. To pa pomeni,da se bo najedla ravno toliko,da bo želodček utihnil, a se bo seveda potem tudi kmalu oglasil. In za mamo to pomeni: ODPRTA KUHINJA. Postajam umetnica v idejah, kombinacijah, mi gre fajn, kuhamo da se kar kadi (kljub kroničnemu pomanjkanju časa, prakticiram tako,da Ajda pač kuha z mano).
Ker pa me punce veliko sprašujejo, kaj jesti, kako jesti zdravo, kako pametno (za vse, ki ne veste, zadnje čase sem pridobila res veliko znanja o sami prehrani, metabolizmu, presnovi...še posebej pa sem se tudi poglobila v prehrano malih otrok, na kar sem tudi opozorila na enem od forumov)...sem se odločila, da bom tukaj te moje ideje zapisovala, kolikor bom pač lahko, gotovo bo komu v pomoč.
Ajdina papica danes (upam,da ne bo koga kap):
-zjutraj: mleko, flaša, 250 ml.
-mami zajtrkuje in Ajda pomaga, sama je kosmiče kruha,ki ji jih dam v njeno posodico. zraven se igra in hodi po kruhek,se ji prav fino zdi. Kruh jE temen, zrnat ali koruzni, belega pri nas skoraj ne kupimo (od tega res ni nobene koristi).
-na sprehodu pol Manner piškotka za otroke (ne vem, kje je pristala druga polovica, piškotke in razne sladke zadeve ji dam večinoma v dopoldanskem času, zaradi boljše presnove sestavin.sicer se sladkemu kar uspešno izogibamo pa na srečo tudi ni interesa). Aja, od piškotkov ji damo tudi BioPrimo pirine piškote za otroke (so ful njami), ekološka pridelava sestavin (zame najpomembneše vodilo ta hip).
-za malico: domače maline s pol banane, pol pretlačeno (banana jo zapira, tako da jo kombiniram s sadjem,ki odpira).
-čez pol ure poskusiva jogurt višnja za otroke (Biene Maja), zelo tekne a ga poje pol.pol pa mami.
-po dolgem spancu,kosilo: kuhan basmati riž z nekaj zrni graha in cvetače (eko) ter nekaj začimb in pasiran paradižnik za okus (Eta) + kuhan puranji medaljon (PP) z nekaj bazilike in peteršilja in ščep soli. Pojedla je pribl. pol toliko kot bi morala, se pravi,da bo kmalu spet lakota.
-mami kuha veliko kosilo, Ajda hoče sir in ga poje slaba 2 kubična cm.grize sama.
-še kosilo z mami: malo bučke, sojine kalčke je poskusila in jih jedla (jupi), paradižnik iz solate je kr cmokala.
-posladek po kosilu je bila melona, Ajda hoče poskusiti tudi to in poje dva mala koščka.
-čez nekaj časa se lotiva sadne rezine BioPrimo (eko sestavine), jabolko-višnja, tudi mami jo mal pohrusta zraven,res je odlična.
-pred večerjo še malica, da bo lažje zdržala do flaše: gres iz žitaric, poje nekaj večjih žličk. Razne greske in te zadeve dobi proti večeru,ko se organizem pripravlja na počitek.
-večerja: flaša za lahko noč, Hipp GuteNacht Brei, 200ml.
-sedaj spimo, padla dol. pokakala se še ni :-)
Tole v priponki pa si je privoščila mami:
puranove medaljone sem vrgla na grill ploščo, dodala začimbe in malo olja. Bučke sem narezala na kolobarje, posolila da spustijo vodo-a takoj vrgla na žar,da še ostanejo sočne, dodala provansalska zelišča. ko je bilo popečeno z obeh strani (zelo hitro)., sem dala na vsako rezino šopek sojinih kalčkov (prej jih vržeš v krop za nekaj minut-jaz to naredim s celim paketkom in dam pol v posodo in hladilnik,imam za večkrat) ter košček lahkega sira Jošta. Pokrila sem s pokrovom (na žaru),da se je sir raztopil in nato čez dala tamale paradajzke,da so se lepo zalepli.še malo sem pustila pod pokrovom. bilo je super slastno. Solato pa sem naredila iz preostanka kalčkov in paradižnikov+sol+bazilika+domače olivno olje (izključno za hladne jedi)+kis balsamico.
za vso kuharijo čez dan, sem porabila zelo malo časa,saj moram s časom delati zares ekonomično.se da narediti marsikaj, moraš pa biti dober organizator. kaj bomo jedli se ponavadi odločim zvečer (da dam ven iz skrinje) ali pa dopoldan.zelo redko pa kaj pripravim en dan prej.
Ni komentarjev:
Objavite komentar